In de omgeving

Staelduinse bos

Het Staelduinse Bos is een prachtig stukje oorspronkelijke natuur. Het is gelegen op eeuwenoude rivierduinen, die ontstonden langs de Maas. Pas vanaf ca. 1850 groeit er bos op dit duin. In het bos staan een flink aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog die nu door vleermuizen gebruikt worden als natuurlijke grotten. In het bezoekerscentrum d´Oude Koestal vindt u informatie over de natuur in dit gebied. Meer informatie: hetstaelduinsebos.nl.

Strand Hoek van Holland

Strand Hoek van Holland en ’s-Gravenzande (± 4 km)

De stranden van Hoek van Holland en ‘s-Gravenzande bieden voor elk wat wils: struinen door de duinen, lekker luieren bij een strandtent, lange strandwandelingen, heerlijke zonnebaden of actief watersporten. Bij een groot aantal strandpaviljoens kan jaarrond lekker gegeten worden. Meer informatie: hoekvanholland.nl/strand en gemeentewestland.nl/over-westland/strand.

Maeslantkering

Waterweg en Maeslantkering

Per jaar varen er zo’n 70.000 schepen door de Waterweg, de verbinding van Rotterdam met zee. Van zeilschepen, kleine vrachtschepen tot mammoettankers en zelfs booreilanden. Vanaf de Koningin Emmaboulevard in Hoek van Holand heeft u hier een uniek zicht op. In de Waterweg vindt u ook de stormvloedkering Maeslantkering. Meer informatie: keringhuis.nl.

Delft

Diverse dorpen en steden

De camping bevindt zich het dichts bij de dorpen Naaldwijk (4 km) en ‘s-Gravenzande (4 km) waar u prima terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen en een gezellig middagje winkelen. Wilt u er echt een dagje op uit dan bent u zo in de (toeristische) steden Delft (15 km), Den Haag (23 km) en Rotterdam (26 km).

station Hoek van Holland Haven

Treinstation Hoek van Holland Haven (± 4 km)

Hoek van Holland kent twee treinstations: Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand. Station Hoek van Holland Haven bevindt zich op ca. 4 km afstand van de camping. In 2017 wordt de ‘Hoekse Lijn’ overgenomen door de Rotterdamse metro en zal op Station Hoek van Holland Haven de Rotterdamse Metrolijn B gaan stoppen. In het stationsgebouw vindt u Japans restaurant Yamasaki (Sushi en Teppanyaki). Meer informatie: ns.nl/stationsinformatie/hoek-van-holland-haven en yamasaki-restaurant.nl.

Veer Maassluis - Rozenburg

Veerpont Maassluis – Rozenburg

Wilt u een rondje toeren met de auto of een ontspannen fietstocht maken en eens een kijkje nemen aan de andere kant van de Waterweg? Dan is het Veer Maassluis-Rozenburg een uitkomst. Het veer verbindt de plaatsen Maassluis en Rozenburg door de Nieuwe Waterweg over te steken. Het veer vervoert voetgangers, fietsers, personenauto’s en vrachtauto’s. Meer informatie: connexxion.nl.